Unie- en Kerstcollecte SMDB

Geplaatst op 13 november 2017 door School met de Bijbel

Geachte leden en buurtbewoners,

Zoals elk jaar willen wij ook deze keer een bijdrage van u vragen voor de Unie- en Kerstcollecte.

Dit jaar komen er leerlingen van groep 7 en 8 met een intekenlijst langs. Op deze lijst kunt u uw bijdrage schrijven en het geld kunt u direct aan de leerlingen meegeven. We hopen dit jaar weer op een goede opbrengst!

De opbrengst van de Unie- Kerstcollecte zal als volgt worden verdeeld:

· € 250,- voor Edukans.

Edukans (voorheen de Unie voor Christelijk onderwijs) steunt onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Onderwijs is onmisbaar voor kansarme kinderen, het maakt ze weerbaar en geeft ze kennis en vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben.

Dit jaar gaat de opbrengst van de Uniecollecte naar het project “Learn4Work” in Kenia, Rwanda en Ethiopië.

Gehandicapte jongeren in Kenia, Rwanda en Ethiopië

Net als andere mensen zouden gehandicapte jongeren graag een opleiding volgen en aan het werk gaan. De harde realiteit is echter dat 80% tot 90% van alle jongeren met een handicap in Kenia, Rwanda en Ethiopië thuis zit zonder diploma of werk. De jongeren met een handicap zijn vaak erg gedreven om te leren en kunnen hetzelfde werk verrichten als andere mensen.

In elk van de drie projectlanden leren 200 kinderen met een handicap een specifiek beroep, ambacht of specialisme door middel van een beroepsopleiding van goede kwaliteit. Het trainingscentrum biedt loopbaanbegeleiding aan jongeren en legt contact tussen de studenten en potentiële werkgevers en wervingsbureaus.

Het ultieme doel van dit project voor de jongeren met een handicap is dat ze geen moeilijkheden tegenkomen bij het vinden van een baan. Met dit project hopen we dat de goede oefeningen, voorbeeld projecten en succesverhalen anderen zullen inspireren en de veranderingen sneller in gang zullen zetten.

· het overige geld wordt op onze school besteed voor:

* kerstboekjes (voor alle leerlingen, kosten ca. € 850,-)

* Bijbels /dagboekjes voor de schoolverlaters (€ 300,-)

* vieringen etc.

Om onze kinderen en kansarme kinderen waardevolle bagage mee te kunnen geven, vragen wij u hierbij om mee te doen met de actie.

In de week van 15 november t/m 25 november zullen er twee kinderen van groep 7 of 8 bij u langs komen met de vraag of u mee wilt doen. We hopen ook dit jaar op u te kunnen rekenen. Bij voorbaat onze hartelijke dank!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur, Ouderraad en Team van School met de Bijbel Notter-Zuna.

Andere nieuwsberichten van School met de Bijbel